Tävlingsinformation

På den här sidan hittar du information om Nattfaris tävlingar och sådant som kan vara bra att veta inför en tävling.
Funderar du över något ändå, skriv till tavling@nattfari.com
Vi som finns i tävlingsgruppen gör det på vår fritid för att ni som vill tävla ska få möjlighet till det, så när du skriver frågor till oss  kan det  ibland dröja lite innan du får svar.

25 maj 2018 trädde en ny personuppgiftslag i kraft. Vi vill därför uppmärksamma alla på att vi publicerar startlistor och resultat på hemsidan, samt ev facebook och instagram.
 

När du anmält dig till en tävling hos oss kan du byta grenar själv i Icesale fram till att sista anmälningsdag går ut. Sen är din anmälan slutgiltig. När preliminära startlistor går ut är det för att alla ska hinna kika igenom så vi inte gjort fel jämfört med hur anmälan ser ut. Varvbyte kan man göra även efter att preliminära startlistor är gjorda.

Anmälan är bindande. För återbetalning av anmälningsavgift gäller: 80% återbetalas mot uppvisande av veterinär eller läkarintyg. (vid strykningar utan intyg har vi ingen möjlighet att återbetala avgifterna)

Det här gäller för vaccinationer på din tävlingshäst:
För hästar tävlande i Sverige på alla nivåer förutom Worldranking tävlingar gäller följande:
En grundvaccination som omfattar två vaccinationer med 21-92 dagar mellan det första och andra tillfället. Efter det är hästen klar att tävla, dock tidigast 7 dagar efter vaccination två. 
Därefter skall en årlig omvaccination med max 12 månaders intervall ges för att hästen ska vara startberättigad på tävlingar inom landet utom de som har WR status.
Omvaccination måste göras inom 12 månader+21 dagar, annars måste hästen grundvaccineras igen.

Det här reglerna gäller enligt SIF och inget annat godkänns av Nattfari på våra tävlingar.

Om du vill rida SM, tänk på att det är en WR tävling och då gäller:

För hästar som skall tävla på VM, NM, Mellaneuropeiska Mästerskapen, FEIF Youth Cup eller Worldrankingtävling (SM är en WR-tävling) så gäller internationella regler:
En grundvaccination som omfattar två vaccinationer med 21-92 dagar mellan det första och andra tillfället. Efter det är hästen klar att tävla, dock tidigast 7 dagar efter vaccination två. Därefter ska hästen omvaccineras inom 7 månader för att få en komplett internationell grundvaccination.
När den internationella grundvaccinationen är genomförd måste hästen, för att få starta på ovanstående tävlingar, ha en högst 6 månader + 21 dagar gammal vaccination. 
Det betyder att man bör planera sina omvaccinationer så att de aldrig är äldre än 
6 månader + 21 dagar under tävlingssäsongen.

Hästar som har en internationell grundvaccination enligt ovan men efter tredje vaccinationen bara fått en årlig omvaccination tillåts tävla internationellt om senaste vaccinationen skett 6 mån innan tävlingstillfället. 
Undantag från detta görs för hästar grundvaccinerade med två vaccinationer före 2005. För dessa gäller att omvaccinering inte får vara äldre än 6 månader + 21 dagar vid tävling om de fått en årlig påfyllning av sitt vaccinationsskydd. De behöver alltså inte den tredje sprutan i den internationella grundvaccinationen,
För hästar aktuella för landslaget som har felaktig grundvaccinering  bör man snarast se till att påbörja en ny grundvaccination. 

Tänk på att hästar som är 5 år tillåts att starta 2 gånger per dag. Hästar som är 6 år tillåts att starta 3 gånger per dag. Hästar som är 7 år och äldre tillåts starta 4 gånger per dag.

SM sponsringen kommer fortsätta även under 2018:
Nattfari har på årsmötet beslutat att de som rider SM blir sponsrade med T-Shirt samt 500 kr till startavgiften.
Om du kvalat och ska rida SM skickar du ett mail till info@nattfari.com och berättar din adress och vilken storlek och färg du vill ha på din T-shirt så skickar vi en sådan. När du ridit SM fyller du i en lapp om sponsring (finns nedan) och skickar till kassören enl instruktion på lappen.

Tillåtelse bilder
Vi vill gärna fylla på vår hemsida och instagram med bilder från arrangemang och tävlingar. Om du är med på ett arrangemang eller tävling och inte vill synas på bild hos oss, säg till någon funktionär eller arrangör så ser vi till att du inte kommer med på bild.
TACK !!

Här under samlar vi det som är bra att veta om hur det fungerar på eller inför en tävling hos oss.

 Nattfari anordnar främst tävlingar på Svanby i Tierp. Där finns en paddock på 40*20 meter och en 60*20 meters paddock, en ovalbana samt en 300 meters rakbana.

Vägbeskrivning
Banan ligger ca 5 minuter från E4an. Exit 193 från E4an. Efter avfart åk mot Tierp. Ta höger i första rondellen, åk sedan ca 2 km till nästa rondell, ta vänster. Åk ca 200 meter och sväng höger ner till Axbovägen. Gården ligger vid vägens slut.

 

Skiss över området:
Så här ser det ut 2016.

Övernattning vid tävling
Information om boenden finns här.

Hagar på anläggningen vid Svanby
Det finns 29 fasta hagar och alltid en möjlighet att bygga egen hage på en begränsad yta. Var de egna hagarna får byggas beror på årstiden. Alla hagar är anpassade till en häst!
Hagarna går inte att boka i proppen när man anmäler sig till en tävling, man bokar istället hage med ett mail till tavling@nattfari.com.

Med bekräftelsen du får på att du bokat hage kommer mer information.
Alla hagar har ett nummer, även de man bygger själv. 

Fasta hagar kostar 75 kr
Egen hage 50 kr.
Ni betalar hagen kontant eller med swisch (
Nr: 1236171375) på plats, eller i förväg till konto  364897-9.
Hästens namn och hagnummer ska alltid stå på betalningen, så vi vet vem som betalat.


Boxar finns inte.

Nattfari tackar vår sponsor: Granngården i Tierp för allt fint vi får till våra tävlingar

Nattfari tackar vår sponsor: 
Finsmakarna.se för allt fint vi får till våra tävlingar

Här under samlar vi det som är bra att veta inför en tävling mer allmänt.

Nya Licenssystemet är igång
Nattfari försöker ge information så fort vi får den från SIF.
Du går till siten https://indta.se
där kan du tyvärr råka ut för att du får ett certifikatsproblem , ...
verkar variera lite från dator till dator, men skulle du få det är det bara att välja avancerat och välja att besöka siten ändå.
Likaså verkar det vara lite problem att köra via telefon,
fungerar dock bra med safari på Ipad .
Väl där så väljer du logga in
välj sedan ny användare och följ instruktionen
Systemet förutsätter 3 saker i IOL: rätt roll, betald medlemsavgift och att föreningens administrator har
lagt rätt uppgifter vad gäller din betalning i IOL.
Väl inloggad så klickar du på ditt namn och sen är det ganska självförklarande
en mer utförlig instruktion med bilder finns på
SIF's hemsida

Kvalgränser SM 2018:
 

Här nedanför finns en förenklad beskrivning av tävlingsgrenar, samt ryttarförsäkran

Vi har lånat en text från SIFs hemsida:
Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet FIPO, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom kompletterar SIF dessa regler med regler anpassade till svenska förhållanden, det svenska tävlingsreglementet (TR).

 

Ska du tävla kan det vara bara att känna till den nya domarhandledningen som började gälla  april 2014

SIF har gjort en översättning av Gaedingakeppni-reglementet, du kan läsa det här.