Aktiviteter

Styrelsens förhoppning är att vi, med hjälp av ideer från er andra i klubben, ska få igång en aktiv klubb där det finns ett stort utbud av kurser/föreläsningar att medverka i för de som vill. Självklart skall vi också ha några ”vanliga” tävlingar och kurser per år, men vi ser också att det finns stort intresse, både i och utanför klubben, för andra typer av kurser. Vi har ju trots allt en fantastisk allroundhäst i islandshästen.
Tanken är att ni som har ideer och önskemål mailar oss info@nattfari.com eller skickar meddelande på fb så att vi får reda på vad ni tycker skulle vara kul att prova på.
Kanske har ni tänkt anordna en kurs hemma hos er? Skicka in till oss och berätta, kanske klubben kan stå bakom det fast du ordnar det? Då kan vi lägga ut det på hemsidan så att fler ser det.

2018:

SM sponsringen kommer fortsätta även under 2018:
Nattfari har på årsmötet beslutat att de som rider SM blir sponsrade med T-Shirt samt 500 kr till startavgiften.
Om du kvalat och ska rida SM skickar du ett mail till info@nattfari.com och berättar din adress och vilken storlek och färg du vill ha på din T-shirt så skickar vi en sådan. När du ridit SM fyller du i en lapp om sponsring (finns till höger) och skickar till kassören enl instruktion på lappen.


     Tappskokurs med Josefin Gribbe
Teorikväll 24/10 på Studiefrämjandet i Uppsala
Praktiskt moment en av dagarna
fre 26/10, lö 27/10 och/eller sö 28/10.

 hos Josefin i upplyst stort garage

För vem? 

För dig som behöver intyg om tappskokompetens eller vill lära dig att slå på din egen hästs tappskor. Kursen omfattar en teoridel på kvällstid samt en dags praktisk del.

Kursinnehåll:
• I teoridelen lär du dig om hovens anatomi och fysiologi, hovmekanismen, hovsjukdomar, grundläggande hovvård, verktygslära samt beslagslära.
• I de praktiska övningarna får du lära dig hur du ska ta av en sko som sitter löst/snett, planing och tillpassning av sko, raspning av hoven samt att sömma på tappsko.
• Kursen avslutas med ett praktiskt prov där en fram- och en baksko skall sömmas på hästben.


För att erhålla ”Intyg om tappskokompetens” skall du senast två veckor efter kursen sända in en teoretisk uppsats som sammanfattar kursens innehåll till SIF:s kansli. Arbetet bör bestå av 5-6 sidor, teckenstorlek 12.


Till den praktiska dagen rekommenderas oömma, bekväma kläder efter väder och tunna handskar. Vi kommer att stå under tak i ett väl belyst utrymme. Ta gärna med egen utrustning men viss utrustning finns även att låna.

På teoridelen bjuder vi på fika och på den praktiska delen bjuder vi på fika och lunch. Vänligen meddela i anmälan om du har några allergier eller övriga önskemål.
Vid den praktiska delen delas gruppen i två med sex deltagare i varje grupp och en heldag vardera.


• Datum, tid och plats:
·        Teoridelen onsdag 24/10 kl 18.00-21.00 i studiefrämjandets lokaler, Portalgatan, Uppsala.
·       Praktiskt moment en av dagarna fre 26/10, lö 27/10 och/eller sö 28/10 hos Josefin i upplyst stort garage.

 

Anmälan sker till gribbehovslageri@gmail.com senast 20/10

Pris: Kursen kostar 1950kr men vill du gå på enbart föreläsningen kostar den 250kr. Betalning sker i samband med anmälan till bankgiro 682-1748 senast 20/10 Viktigt att du uppger ”Tappskokurs” samt ditt namn på inbetalningen. Kvitto mailas.

Lärare: Fortbildad och av Jordbruksverket Godkänd Hovslagare Josefin Gribbe.


    Gaedingakurs för Caroline Agerhill
16 sept
Plats Svanby, Tierp
Pris: 850 kr
Kontakta Linda Sevefjord för anmälan.
0703322366
Anmälan är bindande.

Det finns plats för  12 ekipage.
Vi kommer låta er som har funktionärspoäng som ni vill använda  ha förtur till denna aktivitet, ni jobbar för klubben och vi vill gärna visa att vi uppskattar det.
Ni anmäler er före 1 september och efter det fyller vi på med andra som vill gå.

Upplägget blir:

ca 9.00 en teoristund
ridning i grupper om ca 3 personer.
lunch och frågestund
efter lunchen blir det programridning med feedback.

Fika under dagen ingår, lunch tar man med sig själv (det finns micro att värma i)
Välkomna!!

 


    Kurs för Peter Häggberg
I samarbete mellan Nattfari och Birgitta Nord Törnkvist så här vi nu fått årets kurs tillfällen för Peter Häggberg. Dessa äger rum hos Birgitta i Eskesta men kommer även bli några gånger på ovanbanan på Svanby.
Två ridpass ett på förmiddagen och en på eftermiddagen.

29/3...
28/4
26/5

4/8
8/9
6/10
1/11
8/12
Pris: 800 kr
100 kr box+fika och lunch
Adress: Eskesta 369
815 91 Tierp
ANMÄLAN görs till Birgitta 0703019864


     Föreläsning  av Ronnie Andersson om Mental träning  
22 maj kl 18
på studiefrämjandet i Uppsala:  
   
Föreläsningen kommer handla om :
 - att förstå och arbeta med nervositet
- ledarskap och gruppdynamik 
- att vara människa
Pris: 150:-. Bet in på pg 364897-9 eller swish : 1236171375. Skriv Ronnie på betalningen. Du kan även använda funktionärspoäng som betalning.
Ungdomar tom 21 år går gratis!!!!
Upplands islandshästförbund samarbetar med Nattfari så vi kan erbjuda detta för ungdomarna
Kaffe o macka  ingår.
 
Anmälan till Jeanette Englund:
Mail eller sms:
jea_72@hotmail.com
070-6669399

Alla är välkomna!!    
Medlem eller inte  spelar ingen roll.    

Ronnie Andersson är
Golfcoach, idrottspsykologisk rådgivare, utbildare inom svensk idrott,
gymnasielärare och föreläsare.
Arbetar till vardags med att utveckla ungdomar i 16-19 års ålder mot golfspel på professionell nivå, på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. Har även uppdrag som individuell coach till enskilda idrottare från alla möjliga olika idrotter. Därutöver utbildar och föreläser på uppdrag från olika idrottsförbund, föreningar och SISU Idrottsutbildarna.
Bakgrund:
Yrkestränare i golf i många år, legitimerad gymnasielärare, examen i utbildningssociologi, med vidare studier i kognitionsvetenskap och idrottspsykologi. 15 års erfarenhet av arbete med idrottare som strävar uppåt och framåt.


     Löshoppning på Pålsbo Gård.
Den 8/4 kommer vi tillsammans med Cattis att anordna Löshoppning. Cattis kommer finnas på plats och hjälpa till. 20 min per häst 150 kr som kan Swichas.
Skriv i kommentarerna på inlägget på vår fb sida: namn och vilken tid du vill ha. Vi fyller i listan allt efter som anmälningarna kommer in så ser du vilka tider som finns kvar. ANMÄLAN ÄR BINDANDE MEN GÅR ATT BYTAS!
...
Adress: Odensfors 360
Tider:
10.00 Linda Sevefjord

10.20 Marina Morrison
10.40 Liza Morrison
11.00 Birgitta Nord Törnkvist
11.20 Madelene Andersson
11.40 Eva-mi
12.40 Amilia Hök Felleson
13.00
13.20
13.40
14.00
14.20
14.40


    Nattfari islandshästförening
bjuder in till
Takt och gångartskurs 1
Kursansvarig: Lena Lennartsson
Lena är internationell FEIF domare.

Datum: 3-4 mars 2018
Plats: Svanby ridcenter i Tierp
Innehåll:
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om Islandshästens unika gångarter och vill utöka sina kunskaper om gångartslära, taktproblem, rörelsemönster, sväv, form och hur dessa faktorer påverkar hästen.
Kursen ger grundläggande kunskaper i gångartlära med fokus på takt. I kursen blandas teoretiska genomgångar med praktisk bedömning ridning. Kursen är förkunskapskrav för SIF:s domarutbildningar och de nationella utbildningarna till Ridledare och Ridlärare.
Preliminär tidsplanering: samling kl 9.00 på lördagen och vi håller på till senast 17.30.  På söndagen börjar vi 9.00 och slutar 16.00. Det är teori om gångarterna varvat med filmer på datorn. Vi ska också gå ut och titta på hästar ”live”. Det kommer finnas hästar så att alla gångarter kan ses. Förhoppningsvis både rena gångarter och orena
Minimiålder: 18 år för att tillgodogöra sig kursen som merit för framtida utbildning.
Kursens omfattning: 2 heldagar
Kursmaterial: Gångartskompendium
Kursen är öppen för alla SIF:medlemmar och inga förkunskaper krävs.
Pris för dessa två dagar är 1300 kr inkl lunch och fika.
Anmälan till Jeanette Englund senast 16 februari 2018:
Mail eller sms:

jea_72@hotmail.com
070-6669399 
Anmälan är bindande. En anmälningsavgift om 500 kr betalas in vid anmälan.
Resterande 800kr betalas senast den 23 februari( sista anmälningsdag )
Nattfari´s funktionärspoäng kan användas som delbetalning
Konto: pg  364897-9.
skriv ditt namn och TAKT på betalningen

Vem är Lena Lennartsson:
Jag har varit verksam som domare i över 30 år och är aktiv i domarutbildning och domarexamination i både Sverige och andra länder. Som domare har jag arbetat i hela Europa och dömt 9 VM och flertal andra mästerskap i olika länder.
Jag har varit en del av tre författare som skrivit en bok om Islandshästar och ansvarade då över att skriva om gångarterna. Jag har också tagit fram material i olika utbildningar inom SIF där gångarterna beskrivs. På min hemsida http://www.landsbergaislandshastar.se/ finns en gångartsskola. Gå gärna in och titta där.

Jag fick förmånen att arbeta med kunniga medarbetare från flera olika länder i att ta fram den domarhandledning vi har idag. Jag är också aktiv inom Tölt in Harmony, en tävlingsform som går ut på att lösgöra hästen och utbilda den på rätt sätt. Även det ett internationellt arbete.
 
Genom åren har jag tävlat en hel del i samtliga grenar och rider så gott som dagligen. Åker även regelbundet till instruktör för att utveckla min egen ridning.
 
Jag gillar att ha olika projekt igång och håller just nu på att lära mig en metod att säkerställa takten i tölt. Mycket spännande.
 
/Lena

 


     Tappskokurs med Josefin Gribbe
Teorikväll 7/3 på Studiefrämjandet i Uppsala
praktik 10/3 eller 11/3 hos Josefin i hennes stora varma garage

För vem? 

För dig som behöver intyg om tappskokompetens eller vill lära dig att slå på din egen hästs tappskor. Kursen omfattar en teoridel på kvällstid samt en dags praktisk del.

Kursinnehåll:
• I teoridelen lär du dig om hovens anatomi och fysiologi, hovmekanismen, hovsjukdomar, grundläggande hovvård, verktygslära samt beslagslära.
• I de praktiska övningarna får du lära dig hur du ska ta av en sko som sitter löst/snett, planing och tillpassning av sko, raspning av hoven samt att sömma på tappsko.
• Kursen avslutas med ett praktiskt prov där en fram- och en baksko skall sömmas på hästben.


För att erhålla ”Intyg om tappskokompetens” skall du senast två veckor efter kursen sända in en teoretisk uppsats som sammanfattar kursens innehåll till SIF:s kansli. Arbetet bör bestå av 5-6 sidor, teckenstorlek 12.


Till den praktiska dagen rekommenderas oömma, bekväma kläder efter väder och tunna handskar. Vi kommer att stå under tak i ett väl belyst utrymme. Ta gärna med egen utrustning men viss utrustning finns även att låna.

På teoridelen bjuder vi på fika och på den praktiska delen bjuder vi på fika och lunch. Vänligen meddela i anmälan om du har några allergier eller övriga önskemål.
Vid den praktiska delen delas gruppen i två med sex deltagare i varje grupp och en heldag vardera.


• Datum, tid och plats:
·        Teoridelen onsdag 7/3 kl 18.00-21.00 i studiefrämjandets lokaler, Portalgatan, Uppsala.
·        Praktiska delen lördag 10/3 eller söndag 11/3 kl 9.00-17.00 i Börje-Åkerby 207, Uppsala. Meddela vid anmälan vilken dag du helst vill gå så hoppas vi på en jämn fördelning.
 
Anmälan sker till
gribbehovslageri@gmail.com senast onsdag 28/2.

Pris: Kursen kostar 1950kr men vill du gå på enbart föreläsningen kostar den 250kr. Betalning sker i samband med anmälan till bankgiro 682-1748 senast onsdag 28/2. Viktigt att du uppger ”Tappskokurs” samt ditt namn på inbetalningen. Kvitto mailas.

Lärare: Fortbildad och av Jordbruksverket Godkänd Hovslagare Josefin Gribbe.


     Föreläsning  av Ronnie Andersson om Mental träning  börjar årsmötet 25 februari:     
 
Anmälan till årsmötet på info@nattfari.com

2017:


Heldagskurs 24 september 2017
plats: Degerbo gård i Månkarbo

Nattfari inbjuder till en heldags ridkurs för Anna Åhsberg  den 24 september.

2 ridpass ingår a 45 min,  man rider två och två. 

Box eller hage finns under dagen.

Kontakta Liza Morrison eller Linda Sevefjord för anmälan.
Liza: 0704951562
Linda: 0703322366
Anmälan är bindande.

Det finns plats för  10 ekipage.

Pris: 850:-. Bet in på pg 364897-9 eller swish : 1236171375.
Skriv Anna Åhsberg på betalningen. Du kan även använda funktionärspoäng.

Lunch och fika  ingår, skriv i din anmälan om du är allergisk mot något.


Åskådare får gärna vara med under dagen, pris 150kr, då ingår lunch och fika.
anmälan till Linda eller Liza.


Medtag: dig själv, hästen, dina ridsaker, eget foder till hästen under dagen och egen vattenhink. Vi försöker tänka på att inte blanda saker mellan hästarna ifall att.

Vi startar kl 9 och räknar med att dagen håller på till ca 17


Träning 11 juni 2017
plats: Månkarbo

Ridlektion för Anna Åhsberg 11 juni på Degerbo gård i Månkarbo.
Ridlektionen är 45 min och man rider 2 och två.
Första grupp kl 15.
Pris 250 kr.
Betalning sker på plats
Du kan även använda funktionärspoäng.
Anmälan är bindande.
Kontakta Liza Morrison eller Linda Sevefjord för anmälan.
Liza: 0704951562
Linda: 0703322366

Medtag: dig själv, hästen, dina ridsaker, och egen vattenhink.
Vi försöker tänka på att inte blanda saker mellan hästarna ifall att.

 

Välkommen till en foder-föreläsning
med Cecilia Müller från SLU

                            
             
 25 april 2017
kl 18.30- ca 21
    Studiefrämjandet, Portalgatan 2 i Uppsala
 
Föreläsning: Utfodring av lättfödda hästar - innehållande: näringsbehov hos olika hästkategorier med särskilt fokus på den lättfödda hästen, hullbedömning som verktyg, foderstater och utfodring i praktiken för framför allt de lättfödda hästarna. Cecilia Müller är docent i fodervetenskap med inriktning på häst vid Sveriges lantbruksuniversitet, Uppsala, och arbetar med forskning och undervisning inom området hästens utfodring och skötsel.



Pris: 150:-. Bet in på pg 364897-9 eller swish : 1236171375. Skriv Cecilia på betalningen. Du kan även använda funktionärspoäng.
Kaffe o macka ingår.
 
Anmälan till Jeanette Englund:
Mail eller sms:
jea_72@hotmail.com
070-6669399


Alla är välkomna!!    
Medlem eller inte  spelar ingen roll.   
 


NH-träning 6 maj 2017
plats: Tärnsjö

Nattfari inbjuder till en kurs i hästhantering  för Annika Gustafsson Lif lördagen den 6 maj.

 Annika ger många kurser i kommunikation med hästar. Hon ger ocksså kurser ibland annat :arbete på lång tygel, inkörning av hästar, att förstå hästen så man kan jobba med den helt löst osv.

6 maj kommer handla om ledarskap och kommunikation i markarbete, något som är viktigt oavsett om du har en ridhäst eller unghäst (eller en äldre häst förstås).
Du får hjälp med att se om signalerna mellan er fungerar, om din häst är uppmärksam och lyssnar på dig, och skulle det vara så att kommunikationen inte fungerar får ni hjälp att hitta dit.
Markarbete är ett bra komplement till ridningen, förberedelse inför inridning och passar hästen som inte längre kan ridas.

Läs lite mer om Annika här: http://svartarbo.se/1.html
Inspiration finns här: https://www.youtube.com/watch?v=lzsP5zMn0DI


Det finns plats för 10 ekipage.
Anmälan till Anna Jansson:
sms: 072-5005670
mail: osboanna@gmail.com

Medtag: dig själv, hästen och en repgrimma med långt grimskaft. (Har du  inte repgrimma får du gärna låna, och vill du lära dig tekniken men för tillfället är utan häst finns hästar att låna).
På fm blir det introduktion och pass 2 och 2 i ca 30 min, sen blir det  lunch och lite diskussioner. Em anpassar vi efter ekipagen, några kanske vill vara fler tillsammans och en längre stund  medan någon kanske vill vara själv.

Vi startar kl 9 och räknar med att dagen håller på till ca 17

Vi är i Tärnsjö på Norråsbovägen 38, hemma hos Anna Jansson

Pris: 800:-. Bet in på pg 364897-9 eller swish : 1236171375. Skriv NH-kurs på betalningen. Du kan även använda funktionärspoäng.
Lunch ingår, skriv i din anmälan om du är allergisk mot något.

Välkommen till en inspirationskväll med Thorvaldur Arnason
                            
             
Måndag 20 mars 2017
kl 18.30- ca 21
    Studiefrämjandet, Portalgatan 2 i Uppsala
 
En kväll där många frågetecken kan rätas ut och nyfikenhet kanske skapas.
 
Thorvaldur är kunnig inom många områden, men fokus denna kväll blir:


Grundprinciper för aveln.
Hur påverkar t ex exteriören gångarterna....????

 
Hur söker man i World Fengur och vad hittar man?
Kan man tex läsa ut, om hästen jag har eller eventuellt skall köpa, har bra förutsättningar för lätthet i gångarterna.
 
Eftersom vi denna kväll har tillgång till en av de mest kunniga inom islandshästvärlden så kan man passa på att fråga om det mesta. Så förbered gärna frågor till professorn.

Thorvaldur har mångårig egen erfarenhet av avel och som avelsdomare. Han är dessutom ”pappa” till BLUPen. Nu mera har han också stora framgångar på tävlingsbanan, så ni kan fråga mycket.

Skicka gärna frågor till Thorvaldur info@ihbc.se, så han kan förbereda sig.
Märk mailet med nattfarikväll. Loppet är inte kört om du inte skickat in någon fråga. Det går bra att fråga på plats också.
 
Ta gärna med egen dator, så kan du prova på World Fengur direkt.


Pris: 150:-. Bet in på pg 364897-9 eller swish : 1236171375. Skriv Thorvaldur på betalningen. Du kan även använda funktionärspoäng.
Kaffe o macka ingår.
 
Vad kan man mer begära av en kväll i mars!!!!!
 
Anmälan till Jeanette Englund:
Mail eller sms:
jea_72@hotmail.com
070-6669399
senast 20 mars.
 
  
Alla är välkomna!!    
Medlem eller inte  spelar ingen roll.   
 


     Föreläsning  av Lena Lennartsson om takt och gångarter börjar årsmötet 23 februari:     
 Hur kan man se om en gångart är ren i eller oren i takten, med bra eller
svag bärighet? Vad är bra kontakt med en häst, när blir kontakten passiv
eller för aktiv?

Diskussion kring båda dessa bilder och lite filmer i ett litet föredrag
och diskussionstillfälle med Lena Lennartsson, FEIF domare.
 

Anmälan till årsmötet på info@nattfari.com

2016:

Välkommen till en föreläsning om hur hästen förändrar och anpassar sitt beteende till sin miljö. En föreläsning om inlärning helt enkelt!
 
Alltså: Varför gör hästen så?
 
Föreläsare
Carolina Fransson

 
Carolina är beteendevetare med intresse för etologi och jobbar med beteendeinriktad undervisning i företaget OHR som hon driver tillsammans med sin man. Mer om dem kan du läsa här: www.ohr.se
 
Föreläsningens innehåll:
Grundläggande kunskap i inlärningsteori är ett viktigt redskap om vi vill förstå och analysera hästens beteende. Oavsett om du vill ha en mer motiverad häst i ridningen, få din häst lättlastad och enkel att hantera eller vill lösa konkreta problem i ert samspel så har du nytta av att kunna mer om hur beteenden påverkas.
Föreläsningen handlar alltså inte om någon specifik hästträningsmetod utan behandlar grundprinciperna bakom träning generellt. Principerna gäller förresten inte bara hästar, så bli inte förvånad om du även kommer hem med mer kunskaper om din hund, kanin, arbetskamrat, chef, partner eller till och med dig själv!
 
Plats:
Studiefrämjandets lokaler på
Portalgatan 2 i Uppsala
17 november kl 18.30 - ca 21.00
 
Anmälan via mail: jea_72@hotmail.com alt sms 070/6669399.
Sista anmälningsdag 15 november.
 
Pris: 200:-, betalas till swisch (Nr: 1236171375) eller till  Nattfaris konto 
pg 364897-9.., skriv OHR och ditt namn när du betalar.
Fika ingår.
Funktionärer som har poäng kan använda dem som betalning.
 
Alla är välkomna!!         
 

Hur vet jag att min hovslagare är bra?

 Titeln hovslagare är inte skyddad och det betyder att vem som helst kan kalla sig hovslagare. Vad betyder "godkänd" och vad säger försäkringsbolagen? Vem är ansvarig för arbetsmiljön och vad kan jag som kund ställa för krav på min hovslagare? Vi diskuterar den viktiga dialogen veterinär-hovslagare, fölhovvård, barfotaverkning och annat intressant.


Godkända hovslagaren Josefin Gribbe
till Studiefrämjandets lokaler på
Portalgatan 2 i Uppsala

21 januari kl 19.00 2016

Pris: 100:-, betalas till pg 36 48 97-9 innan den 17 januari.
Anmälan via mail: jea_72@hotmail.com alt sms 070/6669399.
Sista anmälningsdag 17 januari.
Alla är Välkomna          
 

2015:

Händer något i klubben?


Vi  i styrelsen tänkte att vi skulle försöka hålla er medlemmar lite uppdaterade på vad som försiggår här i klubben "bakom kulisserna", så ni inte tror vi bara sitter och rullar tummarna:)

 Den 6-7 november var det ett tävlingsseminarium  i Södertälje, vi hade då fyra representanter på plats, två på fredagen och på lördagen anslöt två till.

 Där diskuterades bland annat:
-Inträdet i Riksidrottsförbundet.
-Hur får vi finalister på tävlingarna att stanna och rida finalen? (Vill bara påpeka att vi i Nattfari tack och lov ej upplevt det problemet)
-Svårigheterna för norrlandsklubbar att få ihop deltagare till sina tävlingar.
-Mycket prat om tävlingsformen Gaeidingakeppni, den blir bara mer och mer populär.
-Hur föreningar kan dra nytta av länsstyrelsens landsbygdsprogram.

 Den 28 november var det ordförandekonferens i Uppland Väsby, ordföranden och undertecknad var på plats.

Under konferensen var det väldigt mycket diskussioner ang Riksidrottsförbundet, Ridsportsförbundet, hur vi ska delas in i länsförbund. Det håller på att tas fram en samverkansplan som ska vara färdig under december2015, vi får återkomma i ärendet när vi vet mer.

 Det talades också om hur föreningar kan ansluta sig till IdrottOnline för att kunna söka aktivitetsstöd. Än så länge känns detta lite som en djungel för oss i styrelsen men vi jobbar på att sätta oss in i allt. Känner du att du har kunskaper om detta som kan hjälpa oss tar vi oändligt tacksamt emot hjälp.

 Det rapporterades från VM, hur det gick ekonomiskt, tyvärr inte plus på den sidan. Men resultatmässigt gick det ju desto bättre, det är väl ingen som har missat att Sverige blev bästa nation under sommarens VM?!

 Det pratades om försäkringar.
-Vad gäller för klubbar?
-Vilka försäkringar ska en klubb ha?
-Vad gäller på tävlingar?
-Vad gäller på övriga arrangemang?
Länsförsäkringar håller på att jobba fram en "paketlösning" för klubbar, förhoppningsvis ska den vara klar i januari 2016.

I övrigt känns det som vinteraktiviteter lyser med sin frånvaro...Var i hundan är vintern??

Vi försöker fördriva tiden med att anordna lite föreläsningskvällar. Vi hade Pia Paulsén Hawwée på Studiefrämjandet 24/11 då hon pratade om grunderna i Centrerad ridning, mycket trevligt och uppskattat.

Den 21/1 kommer hovslagare Josefine Gribbe och pratar det alltid aktuella ämnet hovar, det ser vi fram mot och hoppas på stor uppslutning från er.

Vi ska försöka få till ett studiebesök på Universitetssjukhusets hästklinik (Ulltuna).
Ev en föreläsning om "Första hjälpen för häst".
Vi jobbar också på att få hit instruktör Erik Andersen för ridkurs till våren, vi hoppas det går i lås.

Vad vill du höra för föreläsning?
Vad vill du ha för aktivitet?
Kontakta oss, tipsa oss, hjälp oss ordna!
Vi nås på mail, FB och telefon.

 Vi håller nu också på med förberedelserna inför årsmötet, mer information kommer naturligtvis om det. 

Med förhoppningar om snöiga galopprace snart

Nattfari/
med Jeanette bakom pennan.

Vad är Centrerad Ridning ?

Pia Paulsén Hawée kommer till Studiefrämjandets lokaler på
Portalgatan 2 i Uppsala

Måndagen den 23 november kl 19.00 2015

Hon kommer bland annat berätta om:
-   Centrerad ridnings grundstenar
-  att bli mer kroppsmedveten
-  att arbeta med hästen istället för mot
Läs mer i inbjudan nedan.
Välkomna

Under september och oktober 2015 blir det 2 kurser i Tärnsjö. Läs mer i dokumentet här nedan. Välkommen med din anmälan.


 

När vi anordnar föreläsningar är de alltid i studiefrämjandets lokaler i Uppsala om inget annat anges.
Vi är otroligt tacksamma över samarbetet med studiefrämjandet.

Tips på aktiviteter?
Vad vill du gå för kurs eller vilken aktivitet skulle du vilja delta på eller ordna?
 Hör gärna av dig till oss om du har önskemål om aktiviteter som Náttfari kan arrangera! Maila oss på info@nattfari.com.

Tillåtelse bilder

Vi vill gärna fylla på vår hemsida och instagram med bilder från arrangemang och tävlingar. Om du är med på ett arrangemang eller tävling och inte vill synas på bild hos oss, säg till någon funktionär eller arrangör så ser vi till att du inte kommer med på bild.

TACK !!

Så här anmäler du dig till en aktivitet;
(Om inget annat anges)

1) Skicka ett mejl till info@nattfari.com innehållande ditt namn, telefonnummer (mobil), och aktivitetskod.

2) Avvakta en bekräftelse från Náttfari, att det finns plats och att du är anmäld.

3) Betala in kostnaden för aktiviteten på pg 364897-9. Ange vid inbetalningen ditt namn och aktivitetskoden.

Först till kvarn gäller!

Kompletta anmälningar kommer att vara bindande. Blir du eller din häst sjuk så får man själv hitta en ersättare, eventuellt kan en reservlista finnas till aktiviteten, kontakta Náttfari.

Du som deltar på våra aktiviteter och utbildningar ( inte föreläsningar)måste vara medlem i Náttfari eller i annan förening ansluten till SIF. Vi välkomnar även familjemedlemmar och miniorer som medlemmar och som därmed är välkomna att delta på våra aktiviteter.
Ett viktigt skäl till att Náttfari ställer detta som krav, är att medlemmar är försäkrade genom sitt medlemskap (SIF). Ett annat är att vi får bidrag från Studiefrämjandet för deltagande medlemmar.