Styrelse

Hej!
Det är vi som är Nattfaris styrelse under 2018.

Ordförande
Namn: Jeanette Englund
Jag heter Jeanette Englund. Bor i Harbo där jag och min dotter Nelly,  har delad vårdnad om  vår ögonsten Andi från Nyhammar. Jag har ridit sedan jag var 7 år, började på ridskola, körde ponnytrav, red ponnygalopp och sedan hittade vi tack vare att lillasyster blev allergisk mot spånet i stallet vi red tillslut alldeles rätt: äntligen Islandshäst! Hu, vid närmare eftertanke för runt 25-30 år sedan... Har sedan haft lite pauser med hästeriet till och från men nu är det verkligen till! Tycker verkligen att hästlivet är det rätta

Ledamot som är Vice ordförande
Namn: Ulrika Fröding
Telefon: 076 227 34 26
Jag heter Ulrika Fröding och har fått förtroendet att vara vice ordförande för Nattfari det här året. Jag är uppvuxen i Värmland, närmare bestämt Karlstad och startade min hästkarriär som storhäst- och då främst dressyrryttare, för 35 år sedan. -91/-92 började jag rida islandshäst och har tävlat upp till SM. Idag har jag två islandshästar, en P.R.E och en holsteiner. Sedan tio år tillbaka bor jag på min biologiska fars gård i tierp och här håller vi på att bygga upp ett stort ridcenter.

Vi har idag 26 hästar på gården, av blandad kaliber och ras. Det finns ovalbana, passbana, 40-meters paddock, 60-meters dressyrbana samt en rundpaddock på gården. Jag hoppas att vi under det här året ska få till många tillfällen att träffas och ha roligt ihop och på så vis få klubben att blomstra igen.

Ledamot som är klubbens Kassör
Namn: Niclas Larsson
Har tidigare arbetat som kassör i en turistförening i sju år och har nu "halkat" in i Náttfari och valdes som kassör 2016. Náttfari är en förening som vaknat till liv och det blir nog många spännande satsningar framöver i föreningens regi.
Hjälper till i stallet ibland och kontakten med hästarna blir bättre och bättre (hade hästskräck tidigare) och har suttit på häst två gånger (ridit på ovalbanan några varv) men vi får se. Skulle vara kul att kunna kommunicera fullt ut med dessa ståtliga djur
.

Ledamot som är Sekreterare i styrelsen
Namn: Anna Jansson
Hej allihop.
Jag heter Anna Jansson och bor i Tärnsjö med min man och tre barn. Till familjen hör också tre islandshästar, en ponny, tre katter, några får och ett gäng kossor. Min man driver jordbruk och jag jobbar på länsstyrelsen i Gävleborg.
All tid som inte går åt på jobb eller med barnen spenderar jag med hästarna. Islandshäst började jag med 1999 då jag köpte Idja från Sälja, som idag är mamma till Solfaradis från Söråsbo. Jag åker gärna på alla möjliga kurser med hästarna men håller mig gärna på marken när det är tävling.
Ledamot som är klubbens ungdomsrepresentant

Namn: Amilia Hök Felleson  
Jag är en inbiten hästtjej. Har hållit på med hästar hela livet och köpte min första islandshäst 2012 och är helt såld. Tycker om att komma ut på tävling eller andra äventyr tillsammans med min häst. Hästarna ger mig styrka. 

 

Ledamot

Namn: Birgitta Nord Törnkvist
Jag och min man Micke kommer från Stockholm. Vi flyttade upp till Tierp -97. Jag köpte min första islandshäst för 27 år sedan, Ljufur, en underbar kille. Han tävlade jag rätt mycket med.  Hade otur att han fick spatt och köpte ett sto, Halastjarna, nu 25 år gammal. Tack vare henne blev det ett föl, Rjúkandi 16 år, sen har jag en valack Eilifur 15 år och sist men inte minst Idunn 2 år.

Jag anordnar ridkurser på gården varje månad för vår ridinstruktör Peter Häggberg. Det är mycket jobb med hästarna men det är en härlig livsstil, de ger så mycket tillbaka till en och jag vill inte vara utan dem. Har även isländska fårhundar på gården samt två katter. Ska nog prova på att tävla igen, lite spänning är bra och man får ett mål med ridningen! 

Ledamot
Namn: Linda Sevefjord

Är 36 år och har två tonårsbarn. Bor på en gård utanför månkarbo.  
Jag har 3 hästar.  Har ridit sen barnsben. Försöker komma igång med lite tävlingar med mitt sto Katla som är en het fyrgångare:)

Suppleant
Namn: Ulrika Dennerstedt

Hej!
Jag heter Ulrika Dennerstedt är gift och har två tjejer i 20-årsåldern. Hästintresset delar jag med min yngsta dotter Julia.
Eftersom min pappa var hästintresserad och red kom jag i kontakt med hästar ganska tidigt och trots att jag var lite hästrädd började jag och mamma rida på ridskola tillsammans när jag var 11 år. Något år senare köpte pappa vår första häst, ett varmblodssto som jag tävlade klubbtävlingar i hoppning med. Jag red och tävlade även en fjording i hoppning och en gång i galopp.
1981 köpte mamma vår första islandshäst, Garpur från Tulka, han var efter Styggur fra Álfhólar. Garpur var inte så bra på tölt (och förmodligen inte jag heller) och ville nog helst gå i hagen och äta, men han var superbra på att hoppa, att köra och att rida skogsturer med. Han var min bästa vän under många härliga år och sen dess är det bara islandshästar som gäller. 1991 köpte vi en häst från Island men honom sålde jag efter bara något år då barnen tog all min tid.
Efter några hästfria år har jag nu äntligen återupptagit mitt intresse och 2012 köpte jag och Julia vår härliga Fagur vom Uhlenhof, en tyskfödd femgångare som fyller 10 år nu. Fagur och jag tränar gärna för olika tränare men vi har ännu inte kommit ut på tävlingsbanorna. Det är ju bra att ha ett mål att sikta mot så kanske kommer vi iväg på vår första tävling under 2016

Suppleant
Namn: Liza Morrisson
blir 27 år i år, boendes i månkarbo tillsammans med sambon Simon, vår son Harry, våra två hästar, katt och hund. 
Lever och andas häst och målet med min ridning är att med lösgjorda och välridna hästar ta mig till toppen och att jag en dag jag kan leva och arbeta med hästar på heltid, jag vill erlägga c-tränarprov och bli lokaldomare efter mammaledigheten. 
Förutom djuren har jag stort intresse för matlagning och fotografering vilket jag försöker lägga lite tid på om tiden finns. 
Försöker samla på mig så mycket erfarenhet jag kan med att rida de hästar jag kommer över, träna för många och engagera mig i mycket och jag hoppas att vara med i styrelsen kan ge mig erfarenhet och kunskap om något nytt. 

Suppleant
Namn: Maria Grannas

 

Suppleant
Namn: Catharina Odensten