Styrelse

Hej!
Det är vi som är Nattfaris styrelse under 2020.


Ordförande
Namn: Ulrika Fröding
Telefon: 076 227 34 26
Jag heter Ulrika Fröding och har fått förtroendet att vara vice ordförande för Nattfari det här året. Jag är uppvuxen i Värmland, närmare bestämt Karlstad och startade min hästkarriär som storhäst- och då främst dressyrryttare, för 35 år sedan. -91/-92 började jag rida islandshäst och har tävlat upp till SM. Idag har jag två islandshästar, en P.R.E och en holsteiner. Sedan tio år tillbaka bor jag på min biologiska fars gård i tierp och här håller vi på att bygga upp ett stort ridcenter.

Vi har idag 26 hästar på gården, av blandad kaliber och ras. Det finns ovalbana, passbana, 40-meters paddock, 60-meters dressyrbana samt en rundpaddock på gården. Jag hoppas att vi under det här året ska få till många tillfällen att träffas och ha roligt ihop och på så vis få klubben att blomstra igen.

Ledamot som är Vice ordförande och klubbens ungdomsrepresentant

Namn: Amilia Hök Felleson  
Jag är en inbiten hästtjej. Har hållit på med hästar hela livet och köpte min första islandshäst 2012 och är helt såld. Tycker om att komma ut på tävling eller andra äventyr tillsammans med min häst. Hästarna ger mig styrka. 

 

Ledamot som är klubbens Kassör
Namn: Niclas Larsson
Har tidigare arbetat som kassör i en turistförening i sju år och har nu "halkat" in i Náttfari och valdes som kassör 2016. Náttfari är en förening som vaknat till liv och det blir nog många spännande satsningar framöver i föreningens regi.

Hjälper till i stallet ibland och kontakten med hästarna blir bättre och bättre (hade hästskräck tidigare) och har suttit på häst två gånger (ridit på ovalbanan några varv) men vi får se. Nu är jag helt plötsligt hästägare till Bullen, en riktig sötnos, en Shetlandsponny med rejäla kliv – inget trippande här. Tanken är att jag skall lära mig köra, har införskaffat en Rockard för ändamålet… se upp här kommer vi – BULLAR PÅ VÄG ska det stå på nummerplåten!

Ledamot som är Sekreterare i styrelsen
Namn: Catharina Odensten

Ledamot

Namn: Birgitta Nord Törnkvist
Jag och min man Micke kommer från Stockholm. Vi flyttade upp till Tierp -97. Jag köpte min första islandshäst för 27 år sedan, Ljufur, en underbar kille. Han tävlade jag rätt mycket med.  Hade otur att han fick spatt och köpte ett sto, Halastjarna, nu 25 år gammal. Tack vare henne blev det ett föl, Rjúkandi 16 år, sen har jag en valack Eilifur 15 år och sist men inte minst Idunn 2 år.

Jag anordnar ridkurser på gården varje månad för vår ridinstruktör Peter Häggberg. Det är mycket jobb med hästarna men det är en härlig livsstil, de ger så mycket tillbaka till en och jag vill inte vara utan dem. Har även isländska fårhundar på gården samt två katter. Ska nog prova på att tävla igen, lite spänning är bra och man får ett mål med ridningen! 

Ledamot
Namn: Liza Morrison
Inbiten hästnörd som älskar att tävla, målet är att bli ridlärare och samt att ta tävlandet ett snäpp högre.  Mamma till världens bästa Harry som kom till världen under 2016. Jobbar som butikspersonal på Wollerts Spannmål AB där mina kunskaper om foder samt tillbehör kommer till sin rätt. Har just nu tre lovande hästar i mitt "team" som jag försöker förvalta så bra jag kan, med tänket att med mer erfarenhet och kunskap kan jag bara bli bättre. Tycker att gemenskapen som blir i styrelsen och föreningslivet är kul och ger mig energi. 

Ledamot
Namn: Maria Grannas
Jag bor tillsammans med min sambo utanför Tierp. Dagtid jobbar jag på en förskola men kvällar och helger spenderas tillsammans med hästarna. Min första ponny köpte jag när jag var 13 år gammal, ett New Forest sto vid namn Princess, efter 4 år med henne blev de islandshäst och jag fick låna en på foder och därefter honom köpte jag min första egna isis. Hon hette Synd frà Hamri och var den tryggaste jag visste och skulle gå genom eld bara jag bad henne, hon fick ett föl, Thokki som nu är min mammas häst. Numera har jag Disa född 2008 och hennes dotter Spira född 2016. Jag tycker om att träna och rida i skogen med mina hästar.

Suppleant
Namn: Johanna Svensson
Jag bor i Tärnsjö, och delar 4 hästar och 4 hundar med 2 av mina barn. Bangsi, Afrodite, Gloria och Jadar är hästarna och Lufsen, Obama, Adina och Sarafina är de mindre fyrfotingarna i familjen. Jag jobbar som sjuksköterska och ägnar resten av tiden till djuren och barnen.  Har även 2 älskade barnbarn som jag önskar bodde närmare mig.
Jag tycker om tävlingar även om jag blir väldigt nervös när någon av oss ska tävla, men jag tycker om att vi ordnar tävlingar och aktiviteter i klubben så jag är med i styrelsen för att kunna hjälpa till med det.

Suppleant
Namn: Madeleine Andersson
Islandshästar är en stor del av mitt liv. Jag jobbar som hovslagare, avlar i liten skala, tävlar och tränar. Jag har varit engagerad i Nattfari under många år och tycker det är roligt att hjälpa till för alla som gillar hästar, fixa kurser och ordna tävlingar. Tillsammans har vi kul!!

Suppleant
Namn: Moa Rabe
Jag är uppväxt med hästar, har läst på Wången och har tillsammans med mamma flera hästar. Baldur, Gandalf och Saevar. Jag jobbar med människor och tycker det är underbart roligt. Rider mycket hemma men tävlar gärna när det finns tävlingar i närheten. Jag hoppas vi får igång ungdomarna i klubben, vi är många och kan hitta på mycket skoj tillsammans.

Suppleant
Namn: Marie Wrande
Jag bor lite utanför Uppsala tillsammans med min familj, våra hästar, får och katter. Jag gillar att rida tillsammans med min dotter, åka på kurs och tävla lite ibland. Jag tycker också om att rida i skogen eller ha lite extra kul som att bada med hästarna.