Styrelse

Hej!
Det är vi som är Nattfaris styrelse under 2023.


Ordförande
Namn: Ulrika Fröding
Telefon: 076 227 34 26
Jag heter Ulrika Fröding och har fått förtroendet att vara vice ordförande för Nattfari det här året. Jag är uppvuxen i Värmland, närmare bestämt Karlstad och startade min hästkarriär som storhäst- och då främst dressyrryttare, för 35 år sedan. -91/-92 började jag rida islandshäst och har tävlat upp till SM. Idag har jag två islandshästar, en P.R.E och en holsteiner. Sedan tio år tillbaka bor jag på min biologiska fars gård i tierp och här håller vi på att bygga upp ett stort ridcenter.

Vi har idag 26 hästar på gården, av blandad kaliber och ras. Det finns ovalbana, passbana, 40-meters paddock, 60-meters dressyrbana samt en rundpaddock på gården. Jag hoppas att vi under det här året ska få till många tillfällen att träffas och ha roligt ihop och på så vis få klubben att blomstra igen.

Ledamot som är Vice ordförande
Namn: Madeleine Andersson
Islandshästar är en stor del av mitt liv. Jag jobbar som hovslagare, avlar i liten skala, tävlar och tränar. Jag har varit engagerad i Nattfari under många år och tycker det är roligt att hjälpa till för alla som gillar hästar, fixa kurser och ordna tävlingar. Tillsammans har vi kul!!

Ledamot som är sekreterare
Namn: 
Caroline Broberg
Jag bor på en gård i Vendel tillsammans med man, två barn och ett gäng höns. Haft hästar och ridit sedan barnsben, nu rider jag och tävlar mest på min systers (Madde ovan) hästar och på Agersta Ridcenter. Jobbar till vardags inom Ortopedteknik i Uppsala. Har en del erfarenheter av föreningsarbete sedan innan och jag hoppas att jag kan bidra med det jag kan.

Ledamot som är klubbens Kassör
Namn: Niclas Larsson
Har tidigare arbetat som kassör i en turistförening i sju år och har nu "halkat" in i Náttfari och valdes som kassör 2016. Náttfari är en förening som vaknat till liv och det blir nog många spännande satsningar framöver i föreningens regi.

Hjälper till i stallet ibland och kontakten med hästarna blir bättre och bättre (hade hästskräck tidigare) och har suttit på häst två gånger (ridit på ovalbanan några varv) men vi får se. Nu är jag helt plötsligt hästägare till Bullen, en riktig sötnos, en Shetlandsponny med rejäla kliv – inget trippande här. Tanken är att jag skall lära mig köra, har införskaffat en Rockard för ändamålet… se upp här kommer vi – BULLAR PÅ VÄG ska det stå på nummerplåten!

Ledamot

Namn: Birgitta Nord Törnkvist
Jag och min man Micke kommer från Stockholm. Vi flyttade upp till Tierp -97. Jag köpte min första islandshäst för 27 år sedan, Ljufur, en underbar kille. Han tävlade jag rätt mycket med.  Hade otur att han fick spatt och köpte ett sto, Halastjarna, nu 25 år gammal. Tack vare henne blev det ett föl, Rjúkandi 16 år, sen har jag en valack Eilifur 15 år och sist men inte minst Idunn 2 år.

Jag anordnar ridkurser på gården varje månad för vår ridinstruktör Peter Häggberg. Det är mycket jobb med hästarna men det är en härlig livsstil, de ger så mycket tillbaka till en och jag vill inte vara utan dem. Har även isländska fårhundar på gården samt två katter. Ska nog prova på att tävla igen, lite spänning är bra och man får ett mål med ridningen! 

Ledamot 
Namn: Yvette Heimbrand
Jag har alltid älskat hästar och har tillsammans med min dotter,  fyra islandsston  på vår gård i  Hållnäs. Älskar långa uteritter men har även börjat tävla lite på klubbnivå.
Roligt att få vara med i Nattfari med alla härliga hästmänniskor och den fina gemenskapen!

Ledamot
Namn: Maria Grannas

Suppleant
Namn:
Helena Töyrä
Jag började rida på ridskola -00 men har velat rida sen jag var liten. Vi bor på en liten gård i Grillby utanför Enköping. Nu har vi 4 egna hästar, 3 ston och 1 valack.

Suppleant
Namn:
Linnea Sørensen
Jag bor strax utanför Månkarbo, där jag har mina två islandsvalacker. Jag tränar och tävlar på klubbnivå och tycker att hela islandshäst-världen är ett trevligt community där alla är välkomna. Jag har alltid uppskattat det fina jobb personerna i Nattfari gör när de ordnar tävlingar, och ville själv bli mer delaktig. Därför har jag gått med i styrelsen som suppleant

Suppleant
Namn:
Jennie Ohlzon
Jag har alltid älskat hästar och varit med hästar på olika sätt från minishettisar till nordsvensk men är så lycklig att ena dottern hittade islandshästarna och drog med mig! Nu rider jag på Hammarby-hästars ridskola och njuter mellan det av alla hästaktiviteter som finns! Roligt att få vara med i Nattfari med alla fantastiska hästar och deras människor och den underbara gemenskapen. Styrelse arbetet är nytt för mig och jag lär mig så mycket hela tiden
.
 

Suppleant
Namn:
Ann-Sofie Hansson
Jag är uppväxt med hästar och fick min första shetlandsponnyn Emil när jag var sju år. Gick hästgymnasie med inriktning trav och jobbade efter det med travhästar på elitnivå. 2018 blev jag granne med Lena Lennartsson och ”hittade” islandshästarna. Sedan 2020 har jag två egna islandshäst valacker hemma. Inga tävlingsambitioner men försöker rida lektion regelbunden för att åtminstone få någon styr på de fem gångarterna min Frey besitter.