Styrelse

Hej!
Det är vi som är Nattfaris styrelse under 2022.


Ordförande
Namn: Ulrika Fröding
Telefon: 076 227 34 26
Jag heter Ulrika Fröding och har fått förtroendet att vara vice ordförande för Nattfari det här året. Jag är uppvuxen i Värmland, närmare bestämt Karlstad och startade min hästkarriär som storhäst- och då främst dressyrryttare, för 35 år sedan. -91/-92 började jag rida islandshäst och har tävlat upp till SM. Idag har jag två islandshästar, en P.R.E och en holsteiner. Sedan tio år tillbaka bor jag på min biologiska fars gård i tierp och här håller vi på att bygga upp ett stort ridcenter.

Vi har idag 26 hästar på gården, av blandad kaliber och ras. Det finns ovalbana, passbana, 40-meters paddock, 60-meters dressyrbana samt en rundpaddock på gården. Jag hoppas att vi under det här året ska få till många tillfällen att träffas och ha roligt ihop och på så vis få klubben att blomstra igen.

Ledamot som är Vice ordförande
Namn: Madeleine Andersson
Islandshästar är en stor del av mitt liv. Jag jobbar som hovslagare, avlar i liten skala, tävlar och tränar. Jag har varit engagerad i Nattfari under många år och tycker det är roligt att hjälpa till för alla som gillar hästar, fixa kurser och ordna tävlingar. Tillsammans har vi kul!!

Ledamot som är sekreterare och fritidsansvarig

Namn: Amilia Hök Felleson  
Jag är en inbiten hästtjej. Har hållit på med hästar hela livet och köpte min första islandshäst 2012 och är helt såld. Tycker om att komma ut på tävling eller andra äventyr tillsammans med min häst. Hästarna ger mig styrka. 

 

Ledamot som är klubbens Kassör
Namn: Niclas Larsson
Har tidigare arbetat som kassör i en turistförening i sju år och har nu "halkat" in i Náttfari och valdes som kassör 2016. Náttfari är en förening som vaknat till liv och det blir nog många spännande satsningar framöver i föreningens regi.

Hjälper till i stallet ibland och kontakten med hästarna blir bättre och bättre (hade hästskräck tidigare) och har suttit på häst två gånger (ridit på ovalbanan några varv) men vi får se. Nu är jag helt plötsligt hästägare till Bullen, en riktig sötnos, en Shetlandsponny med rejäla kliv – inget trippande här. Tanken är att jag skall lära mig köra, har införskaffat en Rockard för ändamålet… se upp här kommer vi – BULLAR PÅ VÄG ska det stå på nummerplåten!

Ledamot 
Namn: Johanna Svensson
Jag bor i Tärnsjö, och delar 4 hästar och 4 hundar med 2 av mina barn. Bangsi, Afrodite, Gloria och Jadar är hästarna och Lufsen, Obama, Adina och Sarafina är de mindre fyrfotingarna i familjen. Jag jobbar som sjuksköterska och ägnar resten av tiden till djuren och barnen.  Har även 2 älskade barnbarn som jag önskar bodde närmare mig.
Jag tycker om tävlingar även om jag blir väldigt nervös när någon av oss ska tävla, men jag tycker om att vi ordnar tävlingar och aktiviteter i klubben så jag är med i styrelsen för att kunna hjälpa till med det.

Ledamot

Namn: Birgitta Nord Törnkvist
Jag och min man Micke kommer från Stockholm. Vi flyttade upp till Tierp -97. Jag köpte min första islandshäst för 27 år sedan, Ljufur, en underbar kille. Han tävlade jag rätt mycket med.  Hade otur att han fick spatt och köpte ett sto, Halastjarna, nu 25 år gammal. Tack vare henne blev det ett föl, Rjúkandi 16 år, sen har jag en valack Eilifur 15 år och sist men inte minst Idunn 2 år.

Jag anordnar ridkurser på gården varje månad för vår ridinstruktör Peter Häggberg. Det är mycket jobb med hästarna men det är en härlig livsstil, de ger så mycket tillbaka till en och jag vill inte vara utan dem. Har även isländska fårhundar på gården samt två katter. Ska nog prova på att tävla igen, lite spänning är bra och man får ett mål med ridningen! 

Ledamot
Namn: Moa Rabe
Är en inbiten hästtjej som är uppväxt med hästar och gick även gymnasiet på Wången. Har 3 hästar Baldur, Saevar och Gandalf. Rider en hel del hemma men tävlar gärna när det finns tillfälle. 

Suppleant
Namn: 
Eleonore Persson
Jag är nu 40 fyllda och har i princip suttit på hästryggen sedan jag lärde mig gå, eftersom jag är uppvuxen på bondgård fick väl en å annan ko utstå mina bravader. Min första egna häst fick jag när jag var 12 och under den tiden i livet hade vi en travtränare till granne och mycket tid tillbringades där. Jag köpte min första islandshäst för 21 år sedan, han var även den häst som både min sambo och våra två barn lärde sig rida på. Många hästar har passerat sedan dess, både som träningshästar och projekt, jag brinner för långsiktigt uppbyggnad och hållbarhet i träning hos hästar och få följa deras utveckling. I dag bedriver vi avel i liten skala, vi har några ridhästar och ett par inackorderingar.

Suppleant
Namn: 
Yvette Heimbrandt
Jag har alltid älskat hästar och har tillsammans med min dotter, tre islandshästar på vår gård i Hållnäs. Har börjat tävla lite på klubbnivå. Roligt att få vara med i Nattfari med alla härliga hästmänniskor och fin gemenskap!

Suppleant
Namn: 
Caroline Broberg
Jag bor på en gård i Vendel tillsammans med man, två barn och ett gäng höns. Haft hästar och ridit sedan barnsben, nu rider jag och tävlar mest på min systers (Madde ovan) hästar och på Agersta Ridcenter. Jobbar till vardags inom Ortopedteknik i Uppsala. Har en del erfarenheter av föreningsarbete sedan innan och jag hoppas att jag kan bidra med det jag kan.

Suppleant
Namn:
Helena Töyrä

Adjungerad ledamot under 2022
Namn:
Josefine Töyrä