Information om Upplands cupen.
Allt är fortfarande lite nytt och  samarbetet mellan klubbarna hittar så sakteliga sina former. Under 2017 har distriktet tyvärr mist en klubb men vi strävar vidare. Alla klubbar jobbar med att ordna sina tävlingar för sina medlemmars skull och för att få ihop en Upplandscup.


Upplandscupen 2017
Ingående deltävlingar
12 /8 Nattfari,  17/9 Skeid (Passtävling), 23/9 Freyfaxi, 30/9 Gladur 7-8/10 Stormur
 
Grenar
Upplandscupen består av fyra deltävlingar med uttagningar samt en finaldag. De grenar som ingår i cupen är T3, V2, F2, T4, T8, V5, T8u, V5u och Tölt in Harmony.
Upplandsmästare i pass tävlar man om hos Skeid:  stilpass och speedpass 250m och 150 m.
.
 
Upplandsmästare
En Upplandsmästare koras i varje gren. Segrare i varje gren, och Upplandsmästare, är den som når högst genomsnittspoäng på två av de fyra deltävlingarna. Utom i passgrenarna där den som vinner blir Upplandsmästare.
Upplandsmästare i Tölt in Harmony blir den som har högst genomsnittlig poäng i två deltävlingar.
 
Vem får delta?

 Alla som tillhör en klubb i Upplands islandshästförbund får delta. Deltävlingarna rids enligt FIPO.
 
Anmälan
 Anmäler dig gör du genom att anmäla dig till respektive deltävling. Tävlingarna kommer att ligga i indTA https://www.indta.se/. Man kan givetvis tävla på de olika tävlingarna utan att delta i Upplandscupen.

 

2016 bildades Upplands islandshästförbund. Här ingår islandshästklubbar i Uppland. Det är Blidfari, Freyfaxi, Gladur, Nattfari, Stormur  och Skeid.

Upplands islandshästförbund kommer arbeta för klubbarna i länet och kommer även 2017 att hålla i trådarna för Upplands cupen.