Tävlingsinformation

På den här sidan hittar du information om  sådant som kan vara bra att veta inför en tävling.
Funderar du över något ändå, skriv till tavling@nattfari.com
Vi som finns i tävlingsgruppen gör det på vår fritid för att ni som vill tävla ska få möjlighet till det, så när du skriver frågor till oss  kan det  ibland dröja lite innan du får svar.

Det är alltid bra att hålla sig uppdaterad från  SIFs tävlingssektion:
http://www.icelandichorse.se/tavling/informationfrants/

Det här gäller för vaccinationer på din tävlingshäst:
För hästar tävlande i Sverige på alla nivåer förutom Worldranking tävlingar gäller följande:
En grundvaccination som omfattar två vaccinationer med 21-92 dagar mellan det första och andra tillfället. Efter det är hästen klar att tävla, dock tidigast 7 dagar efter vaccination två. 
Därefter skall en årlig omvaccination med max 12 månaders intervall ges för att hästen ska vara startberättigad på tävlingar inom landet utom de som har WR status.
Omvaccination måste göras inom 12 månader+21 dagar, annars måste hästen grundvaccineras igen.

Det här reglerna gäller enligt SIF och inget annat godkänns av Nattfari på våra tävlingar.

Om du vill rida SM, tänk på att det är en WR tävling och då gäller:

För hästar som skall tävla på VM, NM, Mellaneuropeiska Mästerskapen, FEIF Youth Cup eller Worldrankingtävling (SM är en WR-tävling) så gäller internationella regler:
En grundvaccination som omfattar två vaccinationer med 21-92 dagar mellan det första och andra tillfället. Efter det är hästen klar att tävla, dock tidigast 7 dagar efter vaccination två. Därefter ska hästen omvaccineras inom 7 månader för att få en komplett internationell grundvaccination.
När den internationella grundvaccinationen är genomförd måste hästen, för att få starta på ovanstående tävlingar, ha en högst 6 månader + 21 dagar gammal vaccination. 
Det betyder att man bör planera sina omvaccinationer så att de aldrig är äldre än 
6 månader + 21 dagar under tävlingssäsongen.

Hästar som har en internationell grundvaccination enligt ovan men efter tredje vaccinationen bara fått en årlig omvaccination tillåts tävla internationellt om senaste vaccinationen skett 6 mån innan tävlingstillfället. 
Undantag från detta görs för hästar grundvaccinerade med två vaccinationer före 2005. För dessa gäller att omvaccinering inte får vara äldre än 6 månader + 21 dagar vid tävling om de fått en årlig påfyllning av sitt vaccinationsskydd. De behöver alltså inte den tredje sprutan i den internationella grundvaccinationen,
För hästar aktuella för landslaget som har felaktig grundvaccinering  bör man snarast se till att påbörja en ny grundvaccination. 

Tänk på att hästar som är 5 år tillåts att starta 2 gånger per dag. Hästar som är 6 år tillåts att starta 3 gånger per dag. Hästar som är 7 år och äldre tillåts starta 4 gånger per dag.

Nya Licenssystemet  INDTA är igång
Du går till siten https://indta.se
där kan du tyvärr råka ut för att du får ett certifikatsproblem , ... verkar variera lite från dator till dator, men skulle du få det är det bara att välja avancerat och välja att besöka siten ändå. Likaså verkar det vara lite problem att köra via telefon, men fungerar dock bra med safari på Ipad .
Väl där så väljer du logga in
välj sedan ny användare och följ instruktionen Systemet förutsätter 3 saker i IOL: rätt roll, betald medlemsavgift och att föreningens administrator har lagt rätt uppgifter vad gäller din betalning i IOL.
Väl inloggad så klickar du på ditt namn och sen är det ganska självförklarande
en mer utförlig instruktion med bilder finns på
SIF's hemsida

Kvalgränser SM 2019 hittar du här:
http://www.icelandichorse.se/tavling/KvaltillSM/
 
 


Laddar innehåll...

Här nedanför finns en förenklad beskrivning av tävlingsgrenar, samt ryttarförsäkran

Ska du tävla kan det vara bara att känna till den nya domarhandledningen som började gälla  april 2014

SIF har gjort en översättning av Gaedingakeppni-reglementet, du kan läsa det här.

Vi har lånat en text från SIFs hemsida:
Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet FIPO, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom kompletterar SIF dessa regler med regler anpassade till svenska förhållanden, det svenska tävlingsreglementet (TR).